A jó config számít nyilván, csak nekem GUI-m sincs
Egyedül a vásárlóscripteket beleraktam a configba és annyi. Ha maradunk a - nem túl okosan - idelinkelt videónál, akkor sok esetben az figyelhető meg szerintem, hogy egy másodpercig se az volt a bajuk, hogy én ne kapnám, vagy ők első golyóra feküdnének.
Ha megnézed többször is olyan embereket lőttem, akiket már lesebeztek, tehát a kör második felében, illetve a flashek miatt sírtak rengetegen, ami ugye hülyeség, mert mögém dobálták. Ez a kedvencem publicon, hogy NEM VAKULSZ, persze hogy nem, mert egy jó flash olyan, hogy akkor ér a flashelni kívánt sávba, amikor felrobban, és pattanás nélkül, így tutira vakít. Ha két falról dobod, akkor már az első falnál elfordulsz. Meg vannak olyan helyek, pl dust-on balrushnál, vagy nuke-on CT-ként rámpavédésnél, ahol eleve HÁTTAL futok be, mert tudom, hogy pont a flashbe néznék, ha valaki leündületből jönne arra és dobna, márpedig többnyire szoktak. Ehhez nem kell hű de nagy rutin vagy tehetség, csupán tanulj a hibáidból.
A másik ilyen dolog a WH-vádak, amikor nem csinálsz semmit csak tunkolod azokat a helyeket, amiket lehet. Itt én például csomószor ha meghalok korán egy körben, MEGNÉZEM, hogy az ellenfél többnyire merre véd, merre támad, hogyan helyezkedik, és ha pl nuke-on azt látom, hogy 4-5 ember is a létrán kezd, akkor alap, hogy meg fogom tunkolni.
Egyébként a lövéstecnhika csak a nagyon élvonalban döntőfaktor. Mikor mi kicsit komolyabban játszottunk a D7-tel, akkor azért sose tudtunk a hazai Top8-hoz tartozni, de mondjuk a középcsapatokat felvonultató ligákor (Top9-32) oda-odaéregettünk a dobogóra, vagy volt amikor nyertünk is, de nem azért mert egyénileg olyan hű de skillesek lettünk volna, hanem azért, mert nagy hangsúlyt fektettünk a taktikára, és egyénileg is mindenki elég jól tudott improvizálni.
A legnagyobb gond a publicon nem azzal van, hogy rosszul lőnek a visszatérő vendégek, mert ők már játszottak annyit, hogy azért lőjjenek fejeseket, hanem azzal, hogy pl nem reagálják le, ha a radaron eltűnik a csapat egyik fele, blokkolja, vakítja a társát, lassan indul el kezdőről, fegyverrel fut, pattintja a flasht, olyan füstöt dob, ami neki előnyör, hanem az ellenfélnek. Nem tudja, hogy a jobb könyök hamarabb kilátszik, mint a bal, nem tudja, hogy mi az ami kevlaron vagy falon át nem sebez.
Mivel a hazai scene viszonylag kicsit, ezért régebben az élvonal is publicon szocializálódott, így ők is hozzászoktak a tempósabb támadókörökhöz, ellentétben a külföldi élcsapatok gyakorlatával, így aki warozott már bőven, az nyilván hozzászokott ahhoz, hogy védőként melyek azok a pontok, ahová még oda tudsz érni, ha jó a pozid, és megelőzöd a támadót, vagy fordítva. És egy egy 12-15 fős ellenfélcsapat esetében ezeken a pontokon rendre lesznek is emberek, még akkor is, ha nem mindenki tud időben elindulni, és igen, ilyenkor előrelősz csomószor. Ha pl megnézem a statomat az oldalon, akkor csomó mögöttem lévő játékostól szarabb a találati arányom, mert rengetegszer előre lövök, vagy falat tunkolok.
Persze ezekről órákat lehetne még írni, de nem feltétlenül szükséges, csupán arra akartam kilyukadni a sok példán keresztül, hogy nem feltétlenül mindig csalás, ratehax, internetbeállítás vagy config van a háttérben, lehet szimplán csak játékismeret.
A publicon amúgy tökéletesen megfigyelhető a legtöbb visszajáró embernél, hogy ki szokott csalózni és ki nem. Aki szokott, az ugyanúgy játszik, mint egy éve, aki nem, az esetleg ha meghal próbál azon gondolkodni, hogy mit rontott el, mit csinálhatott volna jobban, esetleg nézi a jobbakat, hogy ők mit csinálnak másképp, és ebből kifolyólag fejlődik. Erre is van azért szerencsére sok példa, mert - bár csak 1 éve járok kb ide rendszeresen - nagyon sokat javult a játékosok átlagszintje az egy évvel ezelőttihez képest szerintem.