Hi!
Sajnálattal vettem tudomásul, hogy Fransisco döntése alapján egy év után nincs admin jogom többé, de lenne picit hosszabb hozzászólásom az egészhez.
Szeretem a játékot, amíg van benne élet, mindig is fogok játszani, viszont február óta nem tudok és nem is akarok rendszeresen, mivel az utolsó egyetemi éveim mellett elkezdtem dolgozni (gondolom nem csak én vagyok ezzel így...).
Na már most ez azt jelenti, hogy időm véges, és nem tudok mindig a serveren futkorászni, bármennyire is szeretnék. Amit tettem, azt pedig szabadidőmben mindenféle ellentételezés nélkül csináltam. Azazhogy nem is ingyen, mivel cserébe élvezhető, normális játékot kaptam többedmagammal egyetemben. A heti 8-10 óra játék még így is megvolt/megvan, ha csak a pontlistát nézzük, akkor a fun serveren jelenleg én vagyok (vagyis voltam) a legtöbbet lövöldöző admin...
Cryssel kétszer is beszéltem a nyár végeztével, mikor is ő kérte tőlem, hogy legyek aktívabb. Megpróbáltam eleget tenni ennek, ennyire futotta. Akkor azt mondtam neki, hogy döntse el, szeretne-e az adminok között megtartani félig-meddig passzívan, mivel nem tudok annyit lenni, mint páran közülünk. Mivel azóta eltelt 3 hónap, ezt úgy értékeltem, hogy elfogadta a helyzetet, ennek pedig nagyon örültem. Arról most ne beszéljünk, hogy előtte mi volt, mert bőven voltak durva 5-6 óráim egyben a serveren és stb...
Azért örültem, mert még így is megvolt a heti 50-60 tisztogatásom az oda nem illő elemek között, plusz kb 100 aktív, steammel rendelkező játékos vett fel a partnerlistájára, és rendszeresen szóltak, amint valaki csintalankodott (nem vagyok egy magyar cs celeb, így nekem ez megtisztelő volt, mert tudták, hogy fordulhatnak hozzám). Igaz, hogy nem játszottam a serveren, csak heti 2-3szor, de minden nap elérhető voltam 5-6 órán keresztül, és voltak is megkeresések, hogy ugyanmár tegyek rendet, mert megint nyitva maradt az a bizonyos kapuajtó...
Mi történt most? Aki látta, látta, aki nem, annak elmondom az én szemszögömből:
Kiindulópont: Egy Hunter nevezetű játékos unban kérelmet tett fel az én banolásom következtében.
Ha jól láttam, 15-én került fel a kérelem, 17-én már az adminjogomba került, hogy nem néztem rá a hétvége folyamán. Két nap volt mindez, nekem is van életem, nem emlékszem, hogy túl sok időt töltöttem volna a gép előtt.
Lehet jönni azzal, hogy korábban sem léptem be. Erre csak annyi a válaszom, hogy a fórum csak tizenvalahány belépésemet rögzítette, ebből azonban ne vonjon le senki messzemenő következtetéseket, mivel csak azokban az esetekben jelentkeztem be, ha láttam az engem is érintő témákat. Kívülről tökéletesen nyomon tudtam követni, hogy ki kért unbant az én nickem megnevezése alatt, és ezt heti rendszerességgel le is ellenőriztem. Ez az elmúlt egy év alatt mindössze 2, azaz KETTŐ esetben fordult elő, pedig saccolva ~1000 bant biztos, hogy kiosztottam. Sajnálom, de a fentebb említett okok miatt a többi fórumtopikra nem volt időm, ettől még rendszeresen beszéltem a többi adminnal konstruktív dolgokban is.
Emlékszem az esetre, a legtöbb banolásomról listát vezetek, akit érdekel, meg tudom mutatni. Soha nem banolok önkényesen, dühből, dacból vagy gyávaságból, és még csak meg sem fordult a fejemben, hogy visszaéljek a jogommal. Az említett helyzet úgy alakult ki, hogy ketten (még csak nem is egy ember, höhö) rámírtak, menjek már be a fun serverre (de_zook volt az aktuális pálya), mivel az egyik csapat első embere egyértelműen WH-zik. Bementem, láttam egy Hunter nevű, eddig ismeretlen tagot, szokásos ezretlőttem-alighaltam statisztikával (nem kell senki figyelmét felhívni a fantáziadús nevére, és arra se, hogy kik szoktak ilyen névvel eszetlenül rohangálni...). Gyorsan steam_id csekk, én egyértelműen emlékszem, hogy nem láttam eredetiségre utaló nyomokat, hiába írt be steam_id-t az unban kérelmébe...nagyon merem remélni, hogy nem lejáratni, vagy szándékosan keresztbe tenni akart nekem, és csak én néztem mégis félre a dolgot.
Nem szoktam csak úgy kirakni az embereket, még akkor sem, ha olyanok kérnek meg rá, akiknek a szavára adok. Elvégre ezért vagyok/voltam admin, az én felelősségem áll a döntésem mögött, nem másé. Most is így történt, szokásos 1-2 kör nyomonkövetés, a végén pedig az egyértelmű okok miatt kapta a bant. Én most is úgy gondolom, hogy jól döntöttem, ha mégis egy Istenverte, hatodik érzékkel megáldott tehetséggel van dolgunk, akkor mellnézést.
Más: ban indoklása. Sokszor volt téma, lesz is még, mivel mindig vannak új adminok és új emberek, akik felszólalnak emiatt. Számít-e egy gerinctelen, nyomorék, velejéig romlott, szarházi csalónak bármit a kedves, szép szó?? Tegye a kezét mindenki oda, ahova akarja, de hangosan mondjuk ki a választ: Nem! Semmit nem ér! Rosszabbak mint a cigányok, jobban is rühellem őket.
Ez van, ezzel az állásponttal lehet egyetérteni meg nem is, de nehogy már kivételezzek akármelyik csalóval, és a jogos banolást követően elővegyem a jobbik (rosszabbik) oldalam...Ők azok, akik tönkreteszik a játékot, nyugodtan megérdemelnek egy-két míves magyar szót, úgyse gondolkodnak el a térítő szövegeken. Aki nem csal, hanem valami más okból követ el szabályellenes dolgot, annak jár a tisztelet, és a normális magyarázat. Ez nálam is így van, ismét csak a két darab unban kérelmet tudom felhozni.
Itt tartok most, nincs adminom, de elfogadom, ha ez így is marad. Úgy érzem megbecsülést, tiszteletet érdemeltem ki a játékosok között, és szinte minden adminnal jóban vagyok, van akivel rendszeresen beszélek. Amennyiben nem tartotok igényt arra a kis %-ra, amit én tudtam/tudok hozzátenni a serverek jólétéhez, akkor őszintén sajnálom, hogy eddig tartott az együttműködésünk.
Üdv,
bL`
Ui.: Amint lesz időm, igyekszem elolvasni a hozzászólásokat (már ha egyáltalán lesz...