Megbocsássatok, hogy beleszólok, de csak elmondom, amit akarok. Több topikban is írhatnám, de talán elég lesz ide.
Mint mondtam 7 év kihagyás után kezdtem újra, és hihetetlen a kontraszt az akkori játék és a mostani között. Ez alatt pedig főleg a cheatereket értem, egyéb dolgokkal most nem foglalkoznék. Akkoriban valamiért nem volt jellemző a cheatelés. Sokat rágódom ezen mostanában és az alábbiakban látom ennek okát.
1. Külön szerverek voltak azoknak, akik megvették, és azoknak akik nem vették meg a cs-t.
2. Kisebb volt a cs társadalom. Gyakorlatilag égő volt klán nélkülinek lenni. Viszont ha klántag voltál, akkor nem cheatelhettél, mert azzal az egész klánt járattad le, ergo repültél a klánból. Ha pedig valaki repült egy klánból cheat miatt, az már duplán égő volt.
3. A szervereken is sokat tettek azért, hogy ne cheatelhess. Ilyen volt pl. a Cheating-Death.
Gyakorlatilag mindhárom pont eltűnt mára. Elvegyültek a tört accountok a vásároltak között. Talán épp ezért rengetegen cséznek, és mivel torrenten leszedte a csét, gyorsan tölt hozzá egy kis cheatet is. Klánokkal alig találkozom. A szerverek pedig ahogy látom, semmit sem tesznek a cheatmentesség érdekében.
Fogalmam sincs, hogy lenne-e rá kereslet, de megpróbálnék létrehozni egy olyan szervert, ahol mindent megtennék a cheatelők távol tartására. Steamfüggővé tenném (tán még regisztrációt is előírnék), felraknám a megfelelő progikat és persze kötelezővé tenném 1 admin jelenlétét. Ezek után, ha valaki cheatel, annak gratulálok! Én nem venném biztosra, hogy egy ilyen szerver nem lenne népszerű.
Kérlek világosítsatok fel, hogy miért nem életképes egy általam leírt szerver!
Még valami.
Érdekelne egy topic vagy írás arról, hogy mik a 100%-os tünetei annak, ha valaki cheatel. Tudtok ilyet? Nekem ugyanis rengeteg játékos wh gyanús, akikről jó páran mondják, hogy nem csal.
10 éve alap volt, hogy senki sem trappol. Most meg a játékosok több mint a fele trappol és mindig tudja, hogy mikor éri el az ellenséget, mikor kell elővenni a fegyót. Arról nem is beszélve, hogy falon át becélozza az embert. Tiszte röhej, amikor hang nélkül gyaloglok, hallom ahogy trappol az ellen, szépen elbújok (10 éve pontosan tudtam, hogy hova kell bújni), hogy bevárjam, hát egyszer csak bekukkant a búvóhelyemre és fejes, majd trappol tovább, természetese a fegyót elrakja és nem néz be sehova máshova.... Aha, és nem wh. 10 éve ilyen nem fordulhatott elő, vagy csak nagyon ritkán. Röhej.
A másik vicces, amikor valaki hirtelen kioszt 3-4 halált, folyamatosan mozog lő, öl, aztán egy rövid szünet, amikor megáll nem mozdul a képernyője (nem elbújva kempel, hanem megáll az út közepén, vagy esetleg beáll egy kiszögelésbe), majd ismét elkezd mozogni. Vajon mi történt abban a 2-3 mp-ben, amikor megállt? Csak nem kikapcsolt valamit? Egy progit?
Bocs a wot-ért!
kesely